Veelgestelde vragen

De ParticipatieKliniek is een beweging van, voor en door verpleegkundigen en verzorgenden in de langdurige ouderenzorg.

De ouderenzorg is sterk in verandering. Dat vraagt om nieuwe manieren van kijken, denken, handelen en (samen)werken. De ParticipatieKliniek stimuleert die nieuwe wegen.

Ervaringsleren is leren door te doen en te beleven. Zorgprofessionals worden in de positie van de cliënt geplaatst. Met de ervaring die je opdoet kun je je eigen handelen en daarmee de zorg voor de cliënt verbeteren.

De 24 uurs events werden georganiseerd in een leegstaand verpleeghuis van BrabantZorg in het prachtige antieke stadje Megen (nabij Oss). Deze locatie wordt verbouwd, waardoor wij helaas moeten verhuizen. Waar naartoe? Dat weten we nog niet. Maar hou deze site en onze social media in de gaten!

Uw welzijn staat bij ons voorop. We staan dan ook voor professionele zorg, die voldoet aan voorgeschreven kwaliteitseisen. U wordt ondersteund door vakkundige vrijwilligers, die werken volgens een gedragscode. Er zijn meestal voldoende vrijwilligers aanwezig.

U krijgt vlak voor uw opname een persoonlijke welkoms-mail van de directeur. Daarin staat precies wat u niet moet vergeten.

Deelname aan het 24 uurs event levert 11 accreditatiepunten op voor het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden.

Soms is een 24 uurs event niet helemaal vol of vallen deelnemers op het laatste moment uit. U kunt zich inschrijven voor die plekken. 

Nee hoor, dat is niet nodig. De koks van De ParticipatieKliniek houden rekening met alle soorten diëten en zijn op de hoogte van de laatste voedingstrends! Geef gerust uw eetwensen door.

Honden, katten of andere huisdieren zijn – vanwege onze hoogstaande hygiënenormen – niet toegestaan in De ParticipatieKliniek.

Heeft u een goede of prettige ervaring met De ParticipatieKliniek, dan kunt u dit via Facebook kenbaar maken. U kunt natuurlijk ook direct een van onze vrijwilligers een compliment geven.

De ParticipatieKliniek is een beweging van V&VN en wordt gesubsideerd door VWS (Waardigheid & Trots). Het concept is bedacht en wordt uitgevoerd door Stichting ZorgVeilig.nl.

  • Wat is...?

    De ouderenzorg is sterk in verandering. Dat vraagt om een andere manier van (samen)werken. Welkom in De ParticipatieKliniek!

    Ontdek meer
  • Foto (prijs je rijk
    Doe mee
  • poster