BrabantZorg (PK1)
project name

BrabantZorg (PK1)

De eerste deelnemers Op 27 en 28

De eerste deelnemers

Op 27 en 28 september waren verzorgenden van BrabantZorg de eerste bewoners van de De ParticipatieKliniek. Er werd gelachen en verwonderd, over wat oud en afhankelijkheid met je doet. Er werden dromen, wensen en ervaringen uitgewisseld. Hoe zou jij later zelf verzorgd willen worden? Wat is dan voor jou belangrijk? En wat voor stap(je) kun jij als zorgprofessional nu al zetten om die zorg mogelijk te maken?

Enkele uitspraken:

“Deze katheterzak dragen vind ik heel gênant!”

“Ik merkte dat ik me ging afsluiten omdat ik de gesprekken in de groep niet goed kon volgen. Je neemt gewoon geen deel meer aan het groepsgebeuren.”

“Ik snap nu dat bewoners soms niet meer mee willen doen aan een activiteit. Als je bijna niks ziet, kan je gewoon niet goed meer meedoen.”

“Ik word liever doof dan blind. Ik vind dit verschrikkelijk, zo geïsoleerd ben je als je niks kan zien.”

“De zuurstofbril achter mijn oor doet zeer. Ben erg blij dat ik hem nu even af kan doen. Het is echt wennen. Dat moeten de bewoners tenslotte ook. Ze hebben geen keuze.”

“In die rolstoel merkte ik meteen dat ik dacht: Laat mij maar hier zitten, ik doe niet meer mee.”

“Ik zat in een rolstoel en iemand zei: ‘Ik zet u effe aan de kant.’ Wat is dat erg om te horen! Terwijl dit echt gebeurt in de praktijk.”