Privacyverklaring

Tja, ook wij verzamelen persoonsgegevens. Natuurlijk gaan we daar zorgvuldig mee om en gebruiken we die gegevens alleen om onze website en onze diensten zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Maar ja, dat kan iedereen wel zeggen!

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een nieuwe privacywet die geldt in de hele Europese Unie (EU). Dankzij de AVG is de bescherming van persoonsgegevens in alle landen van de EU op dezelfde manier geregeld en gelden in elke lidstaat dezelfde regels. Daar willen (en moeten) wij uiteraard ook aan voldoen. Daarom hebben we deze nieuwe privacyverklaring opgesteld. Komt ‘ie:

De ParticipatieKliniek

De ParticipatieKliniek, gevestigd aan Oudezijds Voorburgwal 72, 1012 GE Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Website: www.participatieKliniek.nl
Adres: Oudezijds Voorburgwal 72, 1012 GE Amsterdam
Telelefoon: +31 6 24581102

Matthijs Buikema is de Functionaris Gegevensbescherming van De ParticipatieKliniek Hij is te bereiken via matthijs@participatiekliniek.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken
De ParticipatieKliniek verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Dit zijn de persoonsgegevens die wij verwerken:
De ParticipatieKliniek verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten of omdat je deze zelf aan ons verstrekt. Dit zijn de persoonsgegevens die wij verwerken:
– Voor- en achternaam
– E-mailadres
– IP-adres
– Gegevens over jouw activiteiten op onze website
– Internetbrowser en apparaat type

Doel van de verwerking is: 
Wij verzamelen en verwerken deze gegevens om:
– je af en toe een nieuwsbrief te sturen
– je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
– je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
– goederen en diensten bij je af te leveren
– om de website goed te kunnen laten functioneren

Persoonsgegevens voor deelname 24-uurs ervaringsevent
Heb je deelgenomen aan een 24-uurs event van De ParticipatieKliniek? Dan weten we iets meer van je. Namelijk je naam, geboortedatum (niet je oude, maar je echte), mailadres, telefoonnummer, organisatie, functie en – niet onbelangrijk voor een mooi verblijf in De ParticipatieKliniek – je dieetwensen. Deze gegevens gebruiken wij strikt vertrouwelijk en uitsluitend om deelnemers een veilig en onvergetelijk verblijf in de fysieke De ParticipatieKliniek te bezorgen. 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via matthijs@participatiekliniek.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Geautomatiseerde besluitvorming
De ParticipatieKliniek neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

Delen van persoonsgegevens met derden
De ParticipatieKliniek verstrekt geen persoonsgegevens aan derden.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren:
De Participatiekliniek bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Behalve naam en emailadres bewaren wij de eerder genoemde persoonsgegevens maximaal 1 jaar ten bate van eerder genoemde doeleinden. Naam en emailadres bewaren we langer om af en toe iets van ons te kunnen laten horden, tenzij je daar bezwaar tegen maakt uiteraard (zie verderop).

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken:
De ParticipatieKliniek gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je voorkeur voor gebruik van de cookies herzien door op de link hieronder te klikken of je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Een overzicht van onze cookies:

Noodzakelijke cookies
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken. Deze wordt gebruikt op onze site: PHPSESSID, wc_fragments_#

Voorkeurscookies
Voorkeurscookies stellen een website in staat om informatie te onthouden die de manier waarop de website zich gedraagt of uiterlijk verandert, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waarin u zich bevindt. Deze wordt gebruikt op onze site: wfvt_#

Niet-geclassificeerd
Niet-geclassificeerde cookies zijn cookies die we nog aan het classificeren zijn, samen met de aanbieders van afzonderlijke cookies. /wp-admin/admin-ajax.php-wc_cart_hash (WooCommerce), _wpss_h (tegen spam), _wpss_p (tegen spam), JCS_INENREF (tegen spam), JCS_INENTIM (tegen spam), uncodeAI.css, uncodeAI.images

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door De ParticipatieKliniek en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar matthijs@participatiekliniek.nl.

De ParticipatieKliniek wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
De ParticipatieKliniek neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via matthijs@participatiekliniek.nl

  • Mankementen

    Wil jij collega’s of vrijwilligers laten ervaren hoe het is om oud te zijn? Bestel dan een MankementenBox van De ParticipatieKliniek!

    Bestel mankementen
  • Kleine Por

    Nieuwe wegen van (samen)werken ontdekken gaat in kleine stapjes. Een kwestie van durven en doen. Van uitproberen en ontdekken. Laat je inspireren door Kleine Por.

    Geef een por
  • Vraag het Ine!

    Ine is dementiecoach. Ze geeft antwoorden op veelgestelde vragen rond dementie. Handig om te delen met mantelzorgers en vrijwilligers. En misschien heb je er zelf ook iets aan.

    Bekijk en deel
  • Bekijk het!

    Ben jij ook trots op je werk? Op wat jij betekent voor mensen in de laatste fase van hun leven? En op wat zij betekenen voor jou? Neem het op, maak een vlog!

    Vlog mee
  • Foto
  • Heppie Eppie

    Wat voor zorgtype ben jij? Speel de game Heppie Eppie, leer jezelf en elkaar kennen en maak de zorg een beetje mooier en leuker!

    Speel mee
  • Mooie verhalen

    De ouderenzorg zit boordevol verhalen. Mooie verhalen, verdrietige verhalen, hilarische verhalen. Verhalen om te delen. Schrijf je mee?

    Blog mee
  • Terugblik

    Deelname aan de events van De ParticipatieKliniek is een onvergetelijke ervaring. En soms moeilijk uit te leggen aan de thuisblijvers. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

    Kijk mee
  • Nieuwsbrief

    Af en toe komt er een juweeltje van een verhaal langs. Of is er echt iets belangrijks te melden. Om dit niet te hoeven missen, kun je je abonneren op de ParticiNieuwsbrief.

    Abonneer