Doe Het (Lekker) Zelf!

Welkom in het ‘Doe het lekker zelf’-gedeelte van deze website! Hier kun je terecht voor leuke ideeën, mooie verhalen en praktische tools om jezelf, je collega’s en anderen in beweging te krijgen.

De online Mankementenbalie

Zo kun je bijvoorbeeld de befaamde mankementen van De ParticipatieKliniek bestellen in de online Mankementenbalie, zodat jouw team eens kan ervaren hoe het is om oud te zijn.

Daag jezelf uit!

Of probeer de Kleine Por eens, een ruilsysteem van fiches met kleine, leuke en uitdagende opdrachtjes die je net even anders naar jezelf, elkaar en de zorg laten kijken.
Wil je weten wat voor zorgtype jij bent? Speel dan Heppie Eppie, de superleuke gratis app van De ParticipatieKliniek, vol kleine porretjes die jou en je bewoners blij maken!

Sterke verhalen

Bekijk en lees ook de vele blogs en vlogs van collega’s met prachtige verhalen, initiatieven en ideeën. Om inspiratie op te doen. En te genieten van het prachtige vak dat je hebt.

Vraag het Ine

En deel ook de heldere filmpjes van Ine van Heesch over dementie. Daar zul je veel mantelzorgers (en wellicht collega’s) een plezier mee doen.

Meer informatie vind je in de blokken hieronder.

Kantel je blik, beweeg de zorg!

 • Mankementen

  Wil jij collega’s of vrijwilligers laten ervaren hoe het is om oud te zijn? Bestel dan een MankementenBox van De ParticipatieKliniek!

  Bestel mankementen
 • Kleine Por

  Nieuwe wegen van (samen)werken ontdekken gaat in kleine stapjes. Een kwestie van durven en doen. Van uitproberen en ontdekken. Laat je inspireren door Kleine Por.

  Geef een por
 • Vraag het Ine!

  Ine is dementiecoach. Ze geeft antwoorden op veelgestelde vragen rond dementie. Handig om te delen met mantelzorgers en vrijwilligers. En misschien heb je er zelf ook iets aan.

  Bekijk en deel
 • Bekijk het!

  Ben jij ook trots op je werk? Op wat jij betekent voor mensen in de laatste fase van hun leven? En op wat zij betekenen voor jou? Neem het op, maak een vlog!

  Vlog mee
 • Foto
 • Heppie Eppie

  Wat voor zorgtype ben jij? Speel de game Heppie Eppie, leer jezelf en elkaar kennen en maak de zorg een beetje mooier en leuker!

  Speel mee
 • Mooie verhalen

  De ouderenzorg zit boordevol verhalen. Mooie verhalen, verdrietige verhalen, hilarische verhalen. Verhalen om te delen. Schrijf je mee?

  Blog mee
 • Terugblik

  Deelname aan de events van De ParticipatieKliniek is een onvergetelijke ervaring. En soms moeilijk uit te leggen aan de thuisblijvers. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

  Kijk mee
 • Nieuwsbrief

  Af en toe komt er een juweeltje van een verhaal langs. Of is er echt iets belangrijks te melden. Om dit niet te hoeven missen, kun je je abonneren op de ParticiNieuwsbrief.

  Abonneer