‘Het is lastig om uit de doe-stand te komen’

Verzorgenden en verpleegkundigen in de ouderenzorg maken veel mee. Mooie, verdrietige, hilarische en lastige  momenten. En soms moeten ze aangrijpende beslissingen nemen. In de ParticipatieKliniek delen ze hun praktijkervaringen, hun dromen en hun wensen.

“Ik blijf vaak een paar uurtjes langer op mijn werk, anders komt het werk echt niet af. Mijn collega’s doen dat ook. Wij vinden het heel normaal om onbetaald door te werken. Het is lastig om uit die doe-stand te komen. Gelukkig krijgen we er veel voor terug. Blije bewoners natuurlijk. Maar ook waardering vanuit het management. Dat is belangrijk om het vol te houden. Laatst had de teamleider een snoeppot met een bedankkaartje op elke afdeling neergezet. Het hoeft helemaal niet zo groot te zijn. Maar soms zou ik ook willen dat een collega tegen me zou zeggen: ‘Ans, nou mag je echt wel gaan hoor! Ik red het wel.”

OPROEP: Wanneer houdt voor jou het werk op?

Deel dit bericht