Kantel je blik

Hoe kun je er als zorgprofessional, buur, familie of vriend zijn voor senioren in je omgeving?
Hoe blijf je als zorgprofessional groeien in je werk?
Hoe weet je als zij-instromer, als leerling of student of de ouderenzorg iets voor jou is?
Hoe kun je als mantelzorger goede zorg bieden en je eigen leven leiden?

In De ParticipatieKliniek ontdek je het.

Je kunt kiezen…

Er is een breed aanbod aan ervaringen. Door de Corona-crisis zijn er uiteraard geen grootschalige events meer. Wel bieden we zodra dat weer mag kleinschalige Conoraproof ervaringen. Neem contact op en dan bespreken we wat er mogelijk is.

Hieronder het aanbod op een rij:

Opname in De ParticipatieKliniek

Zijn er in jullie verpleeghuis kamers, bedden of zelfs een vleugel vrij? Dan is een 8 of zelfs 24-uurs programma een mogelijkheid. Je wordt opgenomen in De ParticipatieKliniek. Je ervaart hoe het is om oud en zorgafhankelijk te zijn. Daarna ga je dat op een speelse manier vertalen naar je dagelijkse werk- of zorgpraktijk. Een super-interessante ervaring met veel verrassingen en veel humor.

Ontzorgfestival

Met onze mobiele ouderdomservaringen kun je ook op locatie beleven hoe het is om oud te zijn. Dit kan in grote groepen, maar ook – geheel corona-proof – solo of met een paar mensen. Geschikt voor wijkcentra, verpleeghuizen, scholen of bedrijven. Kijk hier voor meer informatie of neem contact op om de mogelijkheden door te spreken.

Ervaringsleren Wet Zorg & Dwang

Sinds 1 januari 2020 hebben ouderenzorgorganisaties te maken met de Wet Zorg & Dwang. Deze wet heeft veel impact op de werkwijze van het personeel. De training Leven in Vrijheid is een praktisch, luchtig en leerzaam programma. Daarin ervaar je aan den lijve wat vrijheidsbeperking betekent en ontdek je met je collega’s en onder leiding van wet- en praktijkdeskundigen hoe de Wet Zorg & Dwang in de praktijk is te brengen.

Games, escaperooms en andere werkvormen

We hebben verrassende en leuke werkvormen ontwikkeld voor teambuilding en zelfontwikkeling. Je kunt ze spelen met en zonder begeleiding. Het kost weinig tijd, zoals de Kleine Por. Wil je ervaringsmaterialen aanschaffen, check dan De MankementenBalie.