Het OntzorgFestival

Er is maar beperkt plek in de 24 uurs events van De ParticipatieKliniek. Dus niet iedereen kan (of durft) er heen. Daarom trekken we door het land met een rondreizend Ontzorgfestival. We kunnen ook bij jou in je organisatie komen. De kern van het festival zijn vijf ervaringstenten waarin je beleeft hoe het is om oud en zorgafhankelijk te zijn.

De ervaringen:

• Hoe voelt het om oud en beperkt te zijn? (Verstijfd)
• Hoe ziet jouw laatste thuis eruit? (T(e)huis)
• Hoe voelt dementie? (Witte Waas)
• Hoe ziet positief ouder worden eruit? (Dagdroom)
• Hoe is jouw zorgtaal? (Jeuktaalbingo)

Hoe werkt het?

 

Je doorloopt een programma met een groep van maximaal 40 deelnemers per keer. Dat kunnen verzorgenden en verpleegkundigen zijn, maar ook medewerkers van de facilitaire dienst, vrijwilligers, mantelzorgers en anderen uit je organisatie.

In groepen van 8 deelnemers onderga je de 5 ervaringen. Na deze carrousel komt de groep weer samen en is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en de vertaalslag naar de praktijk. Afhankelijk van de ambities en invulling kan het programma 2 uur duren.

Dit ‘zelfsturende’ festival kan een week (of desgewenst langer) op locatie blijven staan en zal worden begeleid door jullie eigen mensen (die we daarvoor een korte instructie en training geven.) Als je het slim organiseert kun je per dag zo’n 120 tot 160 deelnemers (3-4 rondes) bedienen.

Het is ook mogelijk om het Ontzorgfestival in afgeslankte vorm (minimaal 3 ervaringen) en voor één of enkele dagen in te huren.

Waar komen de tenten?

De tenten kunnen zowel binnen als buiten staan. Voorwaarde is dat de locatie af te sluiten is (ivm de verzekering). De op- en afbouw van het festival gebeurt door de sjouwploeg van De ParticipatieKliniek.

Jullie moeten zorgen voor een beheerder, een crew en natuurlijk deelnemers. De beheerder(s) is verantwoordelijk voor het opladen, aansluiten, opruimen en beheren van de apparatuur. De techniek is eenvoudig te bedienen. Uiteraard krijgt de beheerder een uitvoerige uitleg over hoe alles werkt.

De crewleden begeleiden de verschillende ervaringen. Per carrousel zijn er 5 begeleiders nodig. Ook zij krijgen van ons een korte training in hoe ze dit kunnen doen.

Tot slot kunnen wij posters en flyers aanleveren om deelnemers (en eigen crewleden) voor het festival te werven.

Wat kost dat?

Dat is afhankelijk van jullie wensen. Om de kosten te drukken, hebben we het festival zo eenvoudig en zelfsturend mogelijk gemaakt. Wil je weten wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn, naam dan contact met ons op.

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer alle cookies om het te zien.