Wat is De ParticipatieKliniek?

Hoe ziet de wereld er uit als je ouder bent? Woon je dan thuis? Of in een verpleeghuis? Of op een andere plek? Hoe blijf je je dan vitaal, gelukkig en gewaardeerd voelen? En wat kun je daar als (aankomend) zorgprofessional, familie, vriend of buurtgenoot aan doen?

In De ParticipatieKliniek ervaar je aan den lijve hoe het voelt om oud te zijn. Je dompelt je onder in later. In je eigen toekomst. Het is een nieuwe manier van kijken naar ouderen en de ouderenzorg.

Beleef het! Want waarom wachten tot je 80ste als je nu al oud kunt zijn?

Voor wie?

De ParticipatieKliniek is er voor (aankomend) zorgprofessionals, mantelzorgers, buren en ieder ander die met senioren te maken heeft. Met een vernieuwde blik kunnen zij het leven, de zorg en de dienstverlening voor ouderen een beetje mooier maken.

Kantel je blik, beweeg de zorg!

Ook voor bedrijven

Het klantenbestand van veel bedrijven bestaat voor een groot deel uit ouderen. Denk aan winkels, vervoersbedrijven en musea. Hoe beleven ouderen de dienstverlening? Waar zitten verbeterkansen? Ervaar het aan den lijve. Dompel jezelf als oudere onder in je eigen bedrijf. Medewerkers van het Van Gogh-museum doen dat elk jaar.

Door wie?

De ParticipatieKliniek is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Stichting ZorgVeilig (ook de makers van Oudtopia).

Velen gingen je voor

De ParticipatieKliniek bestaat sinds 2016. Duizenden zorgmedewerkers hebben deelgenomen. Zij kwamen ondermeer van BrabantZorg, Pantein, Opella, Marente, Zorggroep Raalte, Vilente, Bos en Meerzicht, Groenhuysen, Zorggroep Elde, Zorggroep Reinalda, Noorderbreedte, Land van Horne, Cura Mare, WoonZorgcentra Haaglanden, Treant, Patyna, Sensire, Careyn, Savant Zorg en Read.