Wat is De ParticipatieKliniek?

De ouderenzorg is sterk in verandering. Dat vraagt om nieuwe manieren van kijken, denken, handelen en (samen)werken.

De ParticipatieKliniek effent die nieuwe wegen. Het is een beweging van, door en voor verzorgenden en verpleegkundigen uit de langdurige ouderenzorg. Een beweging van zorgprofessionals die elkaar stimuleren om hun vakmanschap en de cliënt te laten groeien en bloeien.

Dat gebeurt op leuke, pakkende, praktische en inspirerende wijze. Met 24-uurs events, clinics op locatie, een rondreizend ontzorgfestival, de app Heppie Eppie en nog veel meer! Bekijk de blokken onderaan deze pagina maar eens.

De ParticipatieKliniek is een initiatief van beroepsorganisatie Verzorgenden & Verpleegkundigen Nederland (V&VN). Het is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Stichting ZorgVeilig.

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer alle cookies om het te zien.

Het werkt!

De  24 uurs events, de clinics en het Ontzorgfestival van De ParticipatieKliniek zijn wetenschappelijk onderzocht op effect en impact. Wat blijkt: deelnemers doen veel nieuwe inzichten op waarmee ze – eenmaal terug op hun werk – daadwerkelijk aan de slag kunnen. Lees de resultaten van het eerste onderzoek maar eens.

Ook draagt De ParticipatieKliniek bij aan persoonlijk leiderschap onder verzorgenden en verpleegkundigen en aan andere – meer persoonsgerichte – manieren van (samen)werken. Hierover verscheen een uitgebreid wetenschappelijk artikel in het Tijdschrift voor toegepaste Arbowetenschap 2017;30(4).

Maar laat je vooral ook inspireren door de reacties van verzorgenden en verpleegkundigen zelf De ParticipatieKliniek. Kijk daarvoor op de Facebook-pagina.

Vragen? Neem contact met ons op of bekijk de veelgestelde vragen.

In het nieuws!

Er is al veel gezegd en geschreven over De ParticipatieKliniek.
Benieuwd wat? Bekijk hier een greep uit het nieuws!

 • 24 uurs event

  Hoe is het om oud en zorgafhankelijk te zijn? Dat ervaar je tijdens een onvergetelijk 24-uurs event in een leegstaand verpleeghuis in Megen.

  Bekijk meer
 • Clinics

  Deelnemers van het 24 uurs event inspireren collega’s met hun ervaringen, inzichten en nieuwe manieren van werken.

  Bekijk meer
 • Foto (eten)
 • Ontzorgfestival

  De ParticipatieKliniek trekt binnenkort door het land met het Ontzorgfestival. Ervaar en beleef hoe het is om oud te zijn. Gewoon bij jullie in huis (of in de achtertuin).

  Reis mee
 • Foto (tehuis)
 • Heppie Eppie

  Wat voor zorgtype ben jij? Speel de game Heppie Eppie, leer jezelf en elkaar kennen en maak de zorg een beetje mooier en leuker!

  Speel mee
 • Foto
 • Onderzoek

  Hoe kantel en beweeg je een organisatie? Vijf zorginstellingen gaan de uitdaging aan met zes maanden ParticipatieKliniek in huis.

  Volg het onderzoek
 • Kleine Por

  Nieuwe wegen van (samen)werken ontdekken gaat in kleine stapjes. Een kwestie van durven en doen. Van uitproberen en ontdekken. Kleine Por kan je daartoe inspireren.

  Geef een por